Image

HVAD ER FODTERAPi?

Fodterapeuter behandler og forebygger blandt andet følgende problemer:

Smerter i ryg, knæ eller hofte

Har du smerter i ryg, knæ eller hofte, kan det meget vel stamme fra dine fødder. Hvis dine fødder ikke fungerer anatomisk korrekt, absorberer de ikke stød, og det kan forplante sig til andre dele af kroppen. Det kommer især til udtryk, hvis du dyrker en sportsgren, som belaster dine fødder. På baggrund af en analyse af din gang, udarbejder fodterapeuten specialindlæg, som kan kompensere for ubalancen og dermed afhjælpe eller forebygge smerter fx ryg, knæ- eller hofte.

Ømme fødder og tæer

Oplever du smerter eller ubehag på fødderne eller i neglene, kan det skyldes hård hud, nedgroede negle, ligtorne og lignende. Fodterapeuter behandler og fjerner stort set alle slags fodproblemer.

Diabetes

Lider du af diabetes er det vigtigt, at du er opmærksom på dine fødder. Diabetes kan nemlig påvirke fødderne, så der blandt andet lettere opstår sår, koldbrand og neuropati (følelsesløshed). Derfor bør du straks kontakte en fodterapeut, hvis du har mistanke om, at dine fødder har udviklet et problem. Desuden anbefaler fodterapeuten, at du som diabetiker som minimum får undersøgt dine fødder en gang om året for at sikre dine fødders sundhed.

Leddegigt

Lider du af leddegigt, kan du risikere at dine fødder forandrer sig, fordi de påvirkes af sygdommen. Forandringen kan betyde, at dine fødder kommer ud af balance og blandt andet slider huden uhensigtsmæssige steder, hvilket kan give dig smerter. Fodterapeuten kan aflaste gigtramte fødder ved hjælp af specialindlæg, så smerterne lindres og problemerne holdes nede.

Når du ønsker at forebygge

Sunde fødder kommer ikke af sig selv. De skal plejes regelmæssigt ligesom hud, hår og negle. Den daglige pleje kan de fleste selv klare med et par gode råd fra fodterapeuten. Men indimellem har fødderne godt af at få professionel pleje, så alle småskavanker fjernes og så du fortsat kan gå, løbe eller hoppe uden at føle smerte.

Et lille logo med stor værdi

Du finder statsautoriserede fodterapeuter på Klinikker for Fodterapi i hele landet. Læg mærke til om logoet står på døren, det har stor værdi.

Hvad er fodterapi og hvem har brug for fodterapi?

Fodterapi er for alle, uanset alder og køn. Nogle går til fodterapi af ren velvære. De ønsker at holde deres fødder i topform og nyder altid at have pæne og præsentable fødder.

Andre benytter fodterapi til at afhjælpe fodproblemer, herunder fejlstillinger af foden, nedgroede negle eller fortykkede negle, hælrevner og ligtorne.

Gigtpatienter og andre mennesker som har problemer med led, muskler og knogler benytter ofte fodterapi, fordi de ikke selv magter at vedligeholde deres fødder.

Diabetespatienter ( type 1+2 ) bør gå regelmæssigt til fodterapi, da behandlingen og vejledningen de modtager af den statsautoriserede fodterapeaut , er en nødvendig del af behandlingen af sukkersyge.

HVAD ER EN FODTEPEAUT?

Statsautoriserede fodterapeuter er proffesionelle behandlere af fødder, og Danmarks eneste autoriserede behandlere af fodproblemer i forbindelse med diabetes, nedgroede negle og arvæv.

TILSKUD

Hvis du er diabetiker, har leddegigt, nedgroede negle eller arvæv efter strålebehandling på vorter, så få en henvisning hos egen læge.

Du kan også få tilskud som pensionist af kommunen betinget af visse økonomiske betingelser samt fra sygeforsikringen danmark.